Bezoek de Hertog Jan brouwerij in Arcen

Bezoek de Hertog Jan brouwerij

Een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij mag eigenlijk niet ontbreken als je een weekend in Arcen bent. Tijdens de rondleiding leer je van alles over het bouwproces. Een biertje proeven hoort er natuurlijk ook bij. Een interessant, gezellig en lekker uitje.

Speciaal bier

Het karakteristieke witte gebouw in het dal van de Maas ken je vast uit de reclame. Daar wordt nog steeds het Hertog Jan bier gebrouwen. Niet de gewone pilsjes, maar wel het speciaalbier waar de Limburgse brouwerij steeds meer om bekend staat. Zo werd hun Grand Prestige vatgerijpte Rutte uitgeroepen tot World’s Best Flavoured Wood Aged.

Rondleiding brouwerij

Tijdens een brouwerijbezoek volg je het complete brouwproces. De authentieke koperen ketels, de soms lage doorgangen, je voelt dat je in een oude brouwerij loopt. Een ervaren gids laat je ruiken aan de hop, de mout proeven en natuurlijk… het bier. Na afloop kun je in de brouwerijwinkel je eigen flessen Grand Prestige kopen. En bijpassende glazen. In het tegenover de brouwerij gelegen Café de Hertog Jan Proeverij krijg je een glas Hertog Jan Pilsener. In dit nostalgische café is het sowieso goed toeven. Dus blijf er lekker hangen voor nog een pilsje (of twee). Borrelhapje of een hele maaltijd. Ook daar weten ze raad mee bij de Hertog Jan Proeverij.

Rondleiding Hertog Jan brouwerij

Bierroute fietsen

Wil je van het biergebeuren een langer uitje maken, dan is de speciaalbier-fietsroute (23 km) van Happen&Trappen misschien iets voor jou. Daarin combineer je een rondleiding in de Hertog Jan Brouwerij met heerlijk eten en fietsen door het mooie Limburgse landschap. Kortom, cultureel, culinair en natuur in 1 dag.

Reserveer je brouwerijbezoek

De mannen van Hertog Jan raden je aan om de rondleiding in de brouwerij te reserveren. Helaas kunnen ze niet garanderen dat ze op dat moment aan het brouwen zijn. Maar ook als de brouwketels stil staan merk je tijdens een brouwerijbezoek dat hier alles ‘Uit Liefde voor Bier’ gebeurt.

Tot slot: spreek van tevoren af wie de bob is. 🙂 Of huur een fiets bij de receptie van Resort Arcen en ga lekker trappend langs de Maas naar de Hertog Jan brouwerij. Kun je daarna weer heerlijk relaxen in je eigen wellness-souterrain.