Dagje Venlo - Stadhuis

Dagje cultuur, culinair en shoppen in Venlo

Een dagje Venlo is een gezellig dagje weg voor jong en oud. Shoppen, cultuur en bourgondisch genieten. Want misschien heb je tijdens een week in de vakantievilla met privé-zwembad wel behoefte aan wat stadse reuring? 

Het pittoreske Arcen is altijd leuk om even naar toe te gaan. Wist je dat je binnen een kwartier met de auto middenin de grote stad bent: Venlo. Gezellig shoppen met de tienerdochters, op ontdekkingstocht in het museum met de kleintjes of samen een biertje drinken aan de Maas.

Venlo: historie en modern

Het centrum van Venlo heeft zijn middeleeuws karakter bewaard. Mooie oude pandjes en gezellige kleine straatjes. Het stadhuis op de Markt is dé blikvanger. Download de stadswandeling via de app Liefde voor Limburg. Zo zie je alle bijzondere plekjes van de stad en kom je meer te weten over de historie ervan.
Venlo is niet alleen historisch. Aan de Maas is namelijk een modern centrum ingericht: mooie winkels, een stadshaven en terrassen met een fantastisch uitzicht. Daar hou je het wel even vol met een lekker drankje. Het is duidelijk waarom de Venlonaren hun stad “het stedje van lol en plezeer” noemen.

Maasboulevard Venlo

foto: Venlo Verwelkomt

Winkelen

Het was niet voor niets dat Venlo in 2013-2015 de titel ‘Beste Binnenstad’ kreeg. Je kunt aan de Maasboulevard en in de kleine straatjes namelijk prima shoppen. De bekende winkelketens vind je in Venlo, maar ook speciaalzaken en leuke boetieks. Plan je route en mis niets van de leuke shops.  Je vindt er vast iets naar je zin.

Cultuur in Venlo

Ook aan cultuur geen gebrek in de 2e grootste stad van Limburg. Het Limburgs Museum heeft naast de vaste collectie regelmatig nieuwe exposities. Meestal is er ook een tentoonstelling speciaal voor kinderen. En iedere laatste zondag van de maand kun je meedoen met een gratis rondleiding door het museum.
Hou je meer van moderne kunst? Dan is het Museum van Bommel van Dam de moeite waard. Het huidige museum is voorlopig gesloten in afwachting van verzelfstandiging op een nieuwe locatie. In de tussentijd is het museum actief op verschillende plaatsen in de stad.

Limburgs museum Venlo

Foto: Limburgs Museum

Lekker eten en drinken

Een biertje in de kroeg, een kopje koffie met vlaai in een gezellig tentje, typisch Limburgse gerechten, culinaire hoogstandjes of gewoon gezellig eten? In Venlo kan het allemaal. En wat nou Markthal in Rotterdam. Venlo heeft zijn eigen foodhal: Beej Benders. Daar kun je inkopen doen op de versmarkt, iets lekkers nuttigen op het Aetplein of lunchen en dineren in het restaurant.

Foodhal Beej Benders Venlo

Foto: Buro Loods

Wij wensen je een toffe dag in Venlo!