Gezellige evenementen in Arcen

“Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen, in Almelo is altijd wat te doen!” Met deze uitspraak zette Herman Finkers zijn geboortestad op de kaart. Maar in Arcen in Noord-Limburg is écht altijd wat te doen.

Zowel in de zomer als in de winter zijn er leuke evenementen in het dorp en in de nabije omgeving. Mocht je van plan zijn de vakantievilla met zwembad op Resort Arcen te boeken, check dan even wat voor gezellige markten, toffe feesten en bijzondere festivals je in die periode kunt verwachten. Veal plezeer!

Sfeermarkt Arcen

Iedere woensdag in de zomermaanden juli en augustus bruist het centrum van Arcen van de gezelligheid tijdens de Sfeermarkt. Een lange rij marktkraampjes met voor ieder wat wils, tof entertainment en gezellige terrasjes. Ook de kinderen worden niet vergeten met speciale attracties en activiteiten.

In de lente en in de herfst wordt er één keer een speciale Lentemarkt en Herfstmarkt georganiseerd. Kijk op de website van Sfeermarkt Arcen voor de data.

Sfeermarkt Arcen | Iedere woensdag tijdens de zomervakantie | Aanvang 12.00 uur, einde markt 21.00 uur, einde entertainment 22.30 uur

Scroogefestival Arcen

Een keer per twee jaar zet Arcen de tijd terug naar het jaar 1850. Je kijkt je ogen uit in het centrum van het dorp. Honderden mannen, vrouwen en kinderen in kleding uit de tijd van Charles Dickens maken er voor jou als toeschouwer een fantastisch schouwspel van. Theater, zangkoren en concerten. Oude ambachten en kramen met spulletjes uit de tijd van toen. Een winterse sfeer met lantaarns en vuurkorven zorgen dat je een prachtige dag beleeft. Een uitje voor het hele gezin dat je een keer gezien moet hebben.

Scroogefestival Arcen | de eerstvolgende editie is in december 2021

Aspergefietsvierdaagse Arcen

We hebben het al meer gezegd: het is fantastisch fietsen in Arcen. Ook vertelden we al eerder dat asperges een van de heerlijke streekproducten uit Noord-Limburg zijn. Combineer die twee pluspunten en je hebt de Aspergefietsvierdaagse. Ieder jaar zijn er nieuwe routes van 40 en 60 km. per dag. Heerlijk om met vrienden samen een paar mooie dagen er van te maken. En hoe zou die jacuzzi in de vakantievilla op Resort Arcen voelen na zo’n dagje fietsen door het Limburgse land?

Aspergefietsvierdaagse Arcen | de eerstvolgende editie is in 2021

Asperges Arcen

Aspergemarkt Arcen

Op Hemelvaartsdag is het jaarlijks Aspergemarkt op het Raadhuisplein in Arcen. Vanzelfsprekend speelt het ‘witte goud’ de hoofdrol die dag. Ooit aspergelikeur geproefd of wat denk je van een punt aspergevlaai? Dat is weer eens wat anders dan de klassieker met ham, eieren en botersaus. Naast proeverijen zijn er ook demonstraties hoe asperges worden gekweekt en geoogst.

Aspergemarkt Arcen | 13 mei 2021

Lekker Venlo

De Limburger houdt wel van een lekker hapje en drankje. Als jij ook graag culinair geniet, dan mag je Lekker Venlo niet missen. Tijdens dit jaarlijkse culinaire evenement in juni kun je proeven van allerlei heerlijks dat restaurants uit de regio maken.  Niet voor niets was Venlo in 2013 de Hoofdstad van de Smaak. Het is niet alleen eten en drinken dat de klok slaat. Aan entertainment wordt eveneens gedacht. Kortom, een lekkere middag of avond uit.

Lekker Venlo | de eerstvolgende editie is op 18, 19 en 20 juni 2021

Zomerparkfeest Venlo

Al sinds 1977 kent Venlo eind augustus een vierdaags cultuurfestival: het Zomerparkfeest. Het is een van de grootste Nederlandse festivals. Je kunt helemaal gratis meer dan 100 acts bekijken in het Julianapark in Venlo. Veel muziek, maar ook dans, theater, literatuur en wetenschap ontbreken niet. Als je eind augustus in Arcen bent, kun je deze zomerse cultuurcocktail niet overslaan.

Zomerparkfeest Venlo | de eerstvolgende editie is van 26 t/m 29 augustus 2021