Mooie fietsroutes vanuit Resort Arcen

De mooiste fietsroutes in Arcen

In Noord-Limburg vind je kilometers fietspad, leuke dorpjes, de Maas en mooie natuurgebieden. Geen betere manier om de mooiste plekjes in Arcen en omgeving te ontdekken dan per fiets. Nog een pluspunt: onderweg passeer je voldoende gezellige locaties voor een kop koffie of een lekkere lunch. Enkele mooie fietsroutes die vertrekken vanuit Arcen lichten we hier voor je uit. 

Aspergeroute

Zoals de naam van deze tocht doet vermoeden, staat het witte goud uit Limburg -de asperge- centraal in deze fietsroute van 34 km.  Ook buiten het aspergeseizoen (half april – half juni) is dit een mooie en afwisselende route.

Langs de Maas

Ontdek het afwisselende landschap langs de Maas. In de fietsroute van 50 km rijd je langs de stromende rivier, door ruisende bossen en gezellige Maasdorpjes. Vertrek vanuit de receptie van Resort Arcen en vervolgens via knooppunten de omgeving verkennen.

Natuurgebieden rondom Arcen

Bossen, graslanden en heidevelden. Deze fietstocht van 36 km. brengt je in de plaatsjes Velden en Lomm en in natuurgebied Zwart Water. Dat gebied is een oude meander van de Maas met verschillende soorten bos en heide.

Kort rondje langs de Maas

Heb je meer zin in een korte fietstocht? Of fietsen er jongere kinderen mee? Dan is deze korte fietstocht langs de Maas van zo’n 8 km. een goeie tip. Vanuit Arcen met het veer naar Broekhuizen. En via Lottum weer terug.

Blauwe bessenroute

Nog zo’n heerlijk streekproduct dat je tijdens een fietstocht kunt zien groeien: blauwe bessen. Of zoals de Limburgers zeggen: Moelbaeren. Wist je dat de blauwe bes supergezond is? Zo werkt de bessen tegen onstekingen, zijn ze anti-verouderend en verlagen ze je cholesterol. Het is het proberen waard, toch?  In samenwerking met route.nl biedt Blue Berrie Hill in Broekhuizen twee fietsroutes aan door het mooie Limburgse landschap.

Nog meer fietsroutes

Met een fietsknooppuntenkaart kun je je eigen fietsroute samenstellen. Ook VVV Noord-Limburg heeft daar een handig hulpmiddel voor. Bovendien kun je op hun website ‘Liefde voor Limburg’ meteen je bezienswaardigheden tijdens de route aanvinken.

Voor de lekkerbekken onder de fietsers hebben we ook een overzicht gemaakt waar je lekker kunt koffie drinken of lunchen. Zeker iets om rekening mee te houden als je je fietstocht plant. Welke fietsroute je ook kiest, wij wensen je veel plezierige kilometers!

Heb je een mooie foto gemaakt tijdens een fietsroute rondom Arcen? Post de foto op onze Facebookpagina. Vinden we leuk!