10 leukste Koffiestops tijdens fietstocht in Noord Limburg

Fietsen in Noord-Limburg: 10 lekkere stops

In de omgeving van Arcen kun je mooie fietstochten maken. De stromende Maas, kleine en gemoedelijke dorpjes, bossen, vennen en zandverstuivingen in Nationaal Park de Maasduinen. Langs prachtige routes maakt u kennis met dit fraaie stukje Limburg. Zo’n tochtje op de fiets onderbreek je graag voor een kop koffie of thee. Mét iets lekkers erbij. Want dat de Limburgers bourgondiërs zijn, wist je natuurlijk al lang. Koffie met echte Limburgse vlaai. Heerlijke broodjes. Een potje thee of een pannenkoek. Dit zijn de 10 heerlijkste koffiestops tijdens je fietstocht in Noord-Limburg.

BlueBerrie Hill

Ooit thee gedronken tussen de blauwe bessen? Beleef het bij Blue Berrie Hill in Broekhuizen. Bij deze blauwebessenplantage kun je de blauwgekleurde vruchtjes zelf plukken én tegenkomen in de heerlijkste verwennerijen die de gastvrije eigenaren je voorschotelen op hun terras. Wist je dat de blauwe bes een ‘superfood’ is en één van de vele lekkere streekproducten uit Noord Limburg? Proef het zelf tijdens jouw fietstocht door het Limburgse land.

Adres: Genenberg 28a 5872 AL Broekhuizen

‘T Zoete Genot

Midden in Arcen op het Raadhuisplein, vind je het ‘T Zoete Genot. De naam verraadt het al. Hier kun je genieten van koffie- en theespecialiteiten met iets lekkers erbij. Of geniet van een heerlijke lunch of ga voor de gezellige borrelhapjes tot besluit van je fietstocht. Op ieder moment van de dag weet ‘t Zoete Genot je aangenaam te verrassen.

Adres: Raadhuisplein 8, Arcen

Tante Jet

Met het voet-en fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi kom je aan bij Tante Jet. Een legendarisch veerhuis in Noord-Limburg. Eet er Tante Jet vlaai met appel, rozijnen en amandeltjes  of kies de Ome Wum vlaai met kersen. Het restaurant draagt de naam van een meisje -Jet- dat op haar 16e al een huiskamercafé runde bij het veerhuis aan de Maas. Tante Jet was tot haar 80e in dit café te vinden en iedereen in de omgeving kende haar. Tante Jet is niet meer, maar u kunt nog steeds genieten op het terras aan de Maas.

Adres: Veerweg 7, 5863 AR Blitterswijck

Jagersrust

Tussen de natuurgebieden Ravenvennen, Landgoed Arcen en de Schandelose heide eet je in het groen een heerlijke pannenkoek bij Jagersrust (Velden). De bekende pannenkoek met spek of ham en kaas of ga voor de Veldense of Oostenrijkse pannenkoek. Kinderen (en volwassenen) kunnen vanaf Jagersrust het Smokkelpad lopen. Een grensoverschrijdend avonturenpad om samen de bossen rondom de Nederlands-Duitse grens te ontdekken en ouderwets te ravotten in de natuur. Via informatieborden op de route leer je ook iets over de flora en fauna en hoe er in dit gebied vroeger gesmokkeld werd.

Adres: Straelseweg 35, 5941 NJ  Velden

De Bourgondische Hoeve

Fiets je op donderdag of vrijdag? Rij dan tussen 12.00 en 17.00 uur langs De Bourgondische Hoeve in Siebengewald. Met groenten en kruiden uit eigen tuin en biologische vleeswaren van boeren uit de buurt laat eigenaresse Anneliese je de smaak van de streek proeven. Bezoek ook zeker haar Streekwinkeltje, waar ze bijzondere eigen gemaakte jams verkoopt van o.a. frambozen, kweeperen en kiwi’s. Maar ook chutney’s, kruidenazijnen en likeurtjes van eigen fruit zoals vijgenlikeur en vlierbessenlikeur. Een bijzonder plekje in een bijzonder natuurgebied.

Adres: Pannenweg 4, 5853 ES Siebengewald

Bosbrasserie in de Sluis

Nog zo’n fantastische plek: letterlijk in de sluizen tussen het Reindersmeer en het Leukermeer. Uniek! Bosbrasserie in de Sluis is een bijzonder en duurzaam gebouw waar je op het terras heerlijk kunt bijkomen van je fietstocht. De kinderen kunnen in het Speelbos even wat anders doen. Ook vind je hier het Bezoekerscentrum van Nationaal Park de Maasduinen. Met de uitgebreide menukaart is er volop keuze voor iedereen om lekker te eten en te drinken. Zo stap je weer vol energie op je fiets op weg naar de volgende bestemming.

Adres: Bosserheide 3e, 5855 AE Well

De Roode Vennen

Theetuin De Roode Vennen is onderdeel van het nieuwe landgoed De Roode Vennen in Broekhuizen. Tussen het groen, in de serre, op een verhoogd en overdekte terras is een thee- en koffieschenkerij. Met een keuze uit maar liefst 24 soorten thee en heerlijk gebak dat past bij de seizoenen. Geen gewone Limburgse vlaai, maar aardbeien-rabarbertaart of banaanwalnootcake. Ook voor de hartige trek is er volop keuze.

Adres: Horsterweg 20, 5872 CD Broekhuizen

Jachthut op den Hamer

Voor Jachthut op den Hamer hoef je vanuit Arcen niet eens zover te fietsen. Het is het beginpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. En hoe kun je die beter starten dan met een kopje koffie, een broodje, een salade of een pannenkoek? Gelegen aan de rand van Nationaal Park de Maasduinen vind je er ook een informatiepunt van Stichting het Limburgs Landschap over de flora, fauna en historie van het natuurgebied.

Adres: Twistedenerweg 2, 5856 CK Wellerlooi 

Genuujerie

Koers gezet richting Venlo? Stap dan zeker af bij Koffieschenkerij Genuujerie. Op deze locatie, aan de Pieterpadroute, werken mensen met en zonder een verstandelijke beperking samen. Bij Genuujerie, vlakbij het kapelletje van Genooi, kun je met zonnig weer buiten op het mooie terras zitten of kijk eens rond bij de koffiebrander. De geur van gebrande koffiebonen komt je tegemoet. Kun je dat weerstaan of neem je een zakje Melange Mooder Merie en melange Pittig Paeterke mee in de fietstas?

Adres: St. Urbanusweg 77, 5914 CA Venlo

Raspberry Max

Een frambozenfan? Dan moet je de biologische frambozenkwekerij Raspberry Max in Meijel zeker in je fietsroute plannen. Volg het frambozenpad en ontdek hoe het bedrijf werkt. Zo beland je vanzelf op het frambozenterras. Daar kun je genieten van allerlei lekkers met -uiteraard!- frambozen. Van gebak tot ijs, een kopje frambozenthee of een smoothie.  Of geef je vooraf op om zelf frambozen te plukken (als het weer en de oogst het toelaten). De frambozenwinkel tenslotte is onweerstaanbaar. Proef de heerlijkste jams, koekjes en yoghurt met die fijne zachte rode vruchtjes. Wedden dat je “iets met frambozen” mee naar huis neemt?

Adres: Steenoven 28, 5768 PK Meijel

Plan je fietsroute zo dat je één van deze fijne stops in het mooie gebied rondom Arcen aan doet. De inwendige mens wil tenslotte ook wat. Veel fietsplezier!

PS: Heb je geen zin, geen tijd of is het geen weer om te fietsen? Alle stops zijn ook prima per auto bereikbaar.