Kerstmarkt Duitsland bezoeken vanuit Resort Arcen

Gezellig dagje naar een Duitse Kerstmarkt

Bezoek eens een sfeervolle kerstmarkt in Duitsland. Net over de grens, dus goed te doen vanuit Arcen. Wandel door de prachtig verlichte straten, doe inspiratie op voor je kerstinkopen en drink een heerlijk glaasje glühwein. Dit zijn de 3 leukste Duitse kerstmarkten om te bezoeken tijdens je weekendje Limburg.

Let op: Door het coronavirus kunnen openingstijden wijzigen, richtlijnen veranderen of moet je vooraf reserveren. Check dus vooraf altijd de website van de kerstmarkt die je wilt bezoeken. Wil je naar een Duitse kerstmarkt? Kijk dan eerst op de website Nederland Wereldwijd voor de regels rondom het reizen naar Duitsland.

Kerstmarkt Düsseldorf

Wij zeggen: doen die kerstmarkt in Düsseldorf, want dat is misschien wel de allerleukste kerstmarkt van onze Oosterburen. De straten in Düsseldorf zijn in die maanden mooi versierd en natuurlijk zijn er gezellige kraampjes met kerstsnuisterijen of iets lekkers. Niet op 1 plaats in de stad. Nee, wel 6 pleinen zijn omgetoverd tot kleine kerstparadijsjes. Ieder plein kent zijn eigen thema en sfeer. Een ijsbaan, carrousel en reuzenrad zorgen voor een heuse winterse en nostalgische sfeer. Zo ook de geur van glühwein, warme chocomel, Bratwurst en Lebkuchen. Tel dat op bij de grote en luxe winkelstraten als de Königsallee en Schadowstrasse die in deze maanden ook sfeervol verlicht zijn. En niet te vergeten, de gezellige kroegjes. Dan weet je: een dagje naar de kerstmarkt in Düsseldorf is een must!

kerstmarkt Dusseldorf

Openingstijden Kerstmarkt Düsseldorf 2020

 • 19 november t/m 30 december 2020
 • dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur
 • op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur

Kerstmarkt Essen

De Kerstmarkt in Essen is bijzonder. Uiteraard kun je er traditionele geschenken en delicatessen kopen. Maar ook meer exotische producten, bijvoorbeeld uit Cuba, Afrika en Rusland. Met ruim 250 kraampjes ambachten, lekker eten en de enorme kerstboom op het plein, is de Weihnachtsmarkt in Essen een van de bekendste. Bovendien zijn het dan ook de Essen Lichtweken (Essen Light Weeks). Naast de kerstverlichting vind je overal in de stad sfeervolle lichtinstallaties en spectaculaire 3D-videomapping. Dat maakt een bezoekje aan de kerstmarkt in Essen zeker de moeite waard.

Essen Light weeks

Openingstijden Kerstmarkt Essen 2020

 • 13 november t/m 23 december 2020
 • dagelijks van 11:00 tot 21:00
 • vrijdag en zaterdag tot 22:00 open

Kerstmarkt Duisburg

De geur van kaneel en anijs, houten kraampjes met traditionele ambachten, twinkelende kerstbomen  en kerstversieringen. Dan ben je op de kerstmarkt van Duisburg. Voor wie ga jij zo’n lekker peperkoeken hart  kopen? De 400m2 ijsbaan zorgt voor het echte winterwonderlandgevoel. Of maak een ritje in het reuzenrad en bewonder de magische kerstsfeer van bovenaf.  Genoeg van de kerstpresentjes? Duisburg is een shop-stad bij uitstek. In winkelcentrum Forum of de lange Königstrasse vind je alles: van internationale ketens tot boetiekjes. En wil je iets totaal anders dan winkelen, dan is een bezoek aan het Landschaftspark aan de te raden: een buiten gebruik gestelde staalfabriek die is omgevormd tot een culturele oase.

Openingstijden Kerstmarkt Duisburg 2020

 • 12 november t/m 30 december 2020 (gesloten op 24 november, 24 en 25 december)
 • dagelijks van 11:00 tot 21:00
 • vrijdag en zaterdag tot 22:00 open

Let op: In veel Duitse steden is een Umweltplakette (milieusticker) verplicht voor op de auto. Ook zijn er steden die een verbod op dieselauto’s hebben. Bekijk meer informatie over de Duitse milieuzones op de website van de ANWB.

Nederlandse kerstmarkten

Ook Nederland kent steeds meer fraaie kerstmarkten. De gezelligheid en warmte van die evenementen hebben een betoverende werking. Twee van de mooiste kerstmarkten in eigen land zijn – hoe kan het ook anders?- in Limburg. Wie niet naar Duitsland wil, kan dus in Maastricht en Valkenburg zijn kersthart ophalen.

Kerstmarkt Maastricht

De Kerstmarkt in Maastricht wordt in verschillende blogs als een van de mooiste van Nederland gezien. Met Magisch Maastricht pakt de zuidelijke stad uit in deze feestmaand. De kerstverlichting en guirlandes maken de pleinen en straatjes nog gezelliger om je kerstinkopen te doen. Uiteraard kun je bourgondisch genieten van lekkernijen. Met een dorpje in Dickens-stijl, het huis van de Kerstman, een grote ijsbaan en het 45m. hoge reuzenrad heb je het kerstgevoel helemaal te pakken. Zo mooi en magisch zag je Maastricht nog nooit.

Magisch Maastricht kerstmarkt reuzenrad

Openingstijden Kerstmarkt Maastricht 2020

Kerstmarkt Valkenburg

Dé kerststad van Nederland is Valkenburg. Sinds 2018 mag Kerststad Valkenburg zich European City of Christmas noemen. En dit jaar is ze zelfs genomineerd voor European Best Christmas Market 2020! De kerstmarkten in de verschillende mergelgrotten zijn dan ook niet te overtreffen. En wat denk je van een heuse Christmasparade waarbij verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums door de stad trekken? Of een culinaire wandeling? Dit fenomeen moet je een keer hebben meegemaakt.

Openingstijden Kerststad Valkenburg 2020/2021

 • 13 november 2020 t/m 3 januari 2021
 • kijk op de website van Kerststad Valkenburg voor de openingstijden en entreeprijzen van de verschillende kerstmarkten in de grotten en van de Kerstparade.