meer voor mannen in arcen

Meer voor mannen in Arcen

Een vakantiehuis met wellness? Dat is toch heel erg een vrouwending? Goed nieuws! Er is meer voor mannen in Arcen en omgeving. Je hoeft je dus niet een weekend lang te onderwerpen aan manicures, scrubjes en de sauna.  Leef je uit op de mountainbike, ga bierproeven, jenever keuren of ga het water op. De 5 leukste mannenuitjes in Arcen. 

Uit liefde voor bier: Hertog Jan

Iedereen weet dat de bieren van Hertog Jan uit Arcen komen. Wat is een vakantie of weekend op Resort Arcen dan zonder een bezoek aan de brouwerij? Bekijk de grote koperen brouwketels van dichtbij en snuffel in de kelder met de prestigebieren. Voel en ruik de ingrediënten waarmee de brouwers liefdevol de pils, de weizener, het bockbier en de tripel brouwen. De gids legt je alles uit over het brouwproces. En natuurlijk krijg je de kans het echte Hertog Jan bier te proeven. Je sluit het bezoek af in de Hertog Jan Proeverij aan de overkant van de brouwerij. In dit nostalgische café kun je je bierkennis verder uitbreiden. Met een uitgebreide bierkaart en bijpassende menukaart wordt het vast en zeker een heerlijk middag en avond.

Leef je uit op de mountainbike

Van de sauna in de vakantievilla ga je lekker zweten. Transpireer je liever na een fysieke inspanning? Trek erop uit met de mountainbike. Nationaal Park De Maasduinen heeft drie bewegwijzerde routes voor de ATB. Maasduinen is een uitgestrekt natuurgebied. Heide, bossen, vennen en stuifzanden wisselen elkaar af. Vooral de glooiende duinen maken de routes uitdagend en een route gaat zelfs de grens (met Duitsland) over. De afstanden variëren van 16 tot en met 28 kilometer. Na die sportiviteit voelt zo’n sauna en de jacuzzi nog lekkerder. Geen mountainbike bij je? Resort Arcen verhuurt ATB’s net als Lemmen tweewielers in Arcen.

Sterke drank bij Graanbranderij de IJsvogel

Ben je niet zo’n bierliefhebber en drink je liever een jenever of een kruidenbitter? Ga eens kijken en proeven bij Graanbranderij de IJsvogel in Arcen. Bij deze ambachtelijke distilleerderij kun je je eigen likeur maken, kom je met een gids meer te weten over het proces van de molenaar en van de alcoholstoker of geniet je op het terras aan de beek van een lekkere koffie met likeur. Sinds kort stookt de IJsvogel ook haar eigen whiskey. Wat ga jij proeven: graanjenever, Limburgse kruidenbitter of aspergelikeur?

Actie in Arcen

Tijd voor wat actie! Rijd met je eigen auto en een roadbook plus GPS-Kompas door het mooie Noord-Limburgse land, speel Archery Tag (een kruising tussen trefbal en paintball met pijl en boog), ga boogschieten of bier sabreren. Action Dome verzorgt leuke activiteiten. Iets voor jou?

Limburg vanaf het water

De echte watersportliefhebber kan in de omgeving van Arcen zijn hart ophalen. Bij de jachthaven van het Leukermeer kun je watersport beoefenen op allerlei manieren. Rustig in een kano of op een waterfiets, laat je meeslepen op een banaan of ga wakeboarden. Je kunt er ook een motorboot of luxe sloep huren om een hele dag op het water te genieten. Vinden de meisjes ook leuk!