Zomer Arcen - zwemmen

Tips voor een heerlijke zomer in het Limburgse Arcen

Een zomer in het Limburgse Arcen. Dan denk je aan: ijsjes, water, festivals en lange avonden op het terras. Check, check en dubbelcheck! Bekijk onze tips voor Arcen.

Lekkerste ijs van Limburg

Geen zomergevoel zonder een heerlijk ijsje. Een frisse fruitsmaak in een bakje of liever donkerchocolade-ijs in een hoorntje. Het is moeilijk kiezen bij IJssalon Clevers, midden in Arcen. Clevers won meerdere (inter)nationale prijzen met hun ambachtelijke ijs. En volgens magazine Foodies horen zij bij de beste ijssalons van Nederland. Met een ijsje in je hand geniet je aan de achterzijde van het uitzicht over de Maas. Of ga even zitten op het terras en trakteer jezelf op een overheerlijke coupe. Weet je nog steeds niet welke smaak je het lekkerste vindt? Dan ga je morgen toch weer een ijsje eten?

Arcen = Terrassenstad

Zeg je Arcen, zeg je terrassen. En niet alleen omdat het zo lekker klinkt. Het pittoreske centrum van het dorpje aan de Maas bestaat in de zomer uit een groot terras. Daar kom je je zwoele zomeravond wel door met een biertje, gin-tonic of een cola. Al een paar jaar staan enkele terrassen in Arcen zelfs in de Terras top 100. Daar hoeven we verder niets meer aan toe te voegen!

Resort Arcen heeft trouwens ook een prima terras om de avond gezellig door te brengen. Net als de Zwembadvilla trouwens. Maar dan moet je wel zelf je drankje halen.

Zomerparkfeest

Zomerparkfeest Venlo voor jong en oud

Een festival in de zomer mag niet ontbreken. In Venlo beleef je in augustus 4 dagen lang muziek, kunst en cultuur tijdens het Zomerparkfeest.  Een feest voor jong en oud met een gevarieerd programma van meer dan 100 grote en kleinere acts op gebied van muziek, literatuur, dans, theater, film, beeldende kunst en wetenschap. Daar zit vast iets bij wat in jouw straatje past.

Verfrissend water

prive zwembad in de zomervakantie

Als Nederland warme dagen kent, dan staat Arcen steevast in het rijtje met de hoogst gemeten temperaturen. Op zulke dagen snak je naar verfrissend water. Een glas gemeentepils lest de dorst, fietsen langs de Maas of een wandeling door de bossen kan voor verkoeling zorgen. Maar er gaat niets boven een plons in het zwembad. Wat zeg ik? In je eigen zwembad!

Leg je Limburgse zomer meteen vast en reserveer een zwembadvilla (met 4 slaapkamers, een privé-zwembad, sauna en jacuzzi).

PS: En als enkele zomerdagen toch niet zo zomers zijn als we hopen, dan komen dat zwembad, die privé-sauna en jacuzzi van de zwembadvilla zeker van pas. Geniet!