Koos Konijn Foundation brengt wensen in vervulling

Zwemmen in Arcen dankzij Koos Konijn Foundation

Nog één keer zwemmen. Het is de grote wens van Jan van de Ven (64) uit Maasbree. En afgelopen weekeinde ging die wens in vervulling. Jan is jong dementerend. Hij mocht dankzij de Koos Konijn Foundation een onvergetelijk en prachtig verzorgd weekend beleven op vakantiepark Arcen. Jan leidt aan Alzheimer in een vergevorderd stadium. Zoon Bart wilde graag deze bijzondere vakantiewens van zijn vader in vervulling laten gaan. Daarom meldde hij zijn vader aan bij de Koos Konijn Foundation.

Onuitwisbare herinnering

De familie van de Ven gaat al jaren lang diverse weekenden weg. Bijvoorbeeld naar Arcen en andere parken van Roompot Vakanties . “De laatste tijd gaat mijn vader hard achteruit. Daarom wilde ik hem en de rest van ons gezin verrassen door met de hele familie naar Arcen te gaan”, vertelt Bart van de Ven. “Vooral ook omdat hij van zwemmen houdt en daar bungalows met eigen zwembad zijn.” Eerdere pogingen om een weekend weg te organiseren en ergens te gaan zwemmen mislukten. Naar een openbaar zwembad gaan lukt niet meer. Het zou toch geweldig zijn dat hij nog met zijn twee kleinkinderen, Jens en Fenne, zou kunnen zwemmen. “We zijn dankbaar dat we door Koos Konijn foundation een onuitwisbare herinnering mochten creëren, samen met het hele gezin.”

Bungalow met eigen zwembad

De Koos Konijn Foundation maakte daarom in overleg met de familie een weekend op maat en regelde een bungalow met eigen zwembad. “De Foundation zorgt ervoor dat mensen met een ziekte, financiële zorgen of tegenslagen even een paar dagen onbezorgd kunnen genieten”, aldus woordvoerder Marc Volleman van Roompot Vakanties. “Er even tussenuit om energie op te doen en afstand te nemen van alle spanningen is dan vaak bijzonder welkom.”

Bart: “Mijn ouders hebben een aantal heftige jaren achter de rug. Mijn moeder heeft 2 jaar geleden zelf borstkanker gekregen, in dezelfde periode dat mijn vader wegens zijn achteruitgang moest worden opgenomen in het verpleeghuis. Gedurende dit weekend sliepen ze dus ook weer bij elkaar, wat prachtig dat dit mogelijk gemaakt wordt. Mijn moeder is inmiddels genezen, maar mijn vader gaat helaas hard achteruit. Dat ik ze afgelopen weekeinde samen met de rest van de familie kon zien genieten, is waardevol en bijzonder.”

Koos Konijn Foundation

De Koos Konijn Foundation is een aantal maanden geleden opgezet. Inmiddels hebben verschillende gezinnen een onvergetelijke vakantie achter de rug. Wil je iemand aanmelden? Dat kan op www.kooskonijnfoundation.nl

De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties. Koos Konijn is de mascotte en ambassadeur van Roompot Vakanties. Deze kindervriend werd afgelopen jaar verkozen tot vakantiemascotte van het jaar. Roompot wil iedereen, jong en oud, een onvergetelijke tijd bezorgen. Ook mensen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. De aanbieder van vakantieparken wil met het fonds juist de mensen die het zo hard nodig hebben een hart onder de riem steken door ze een paar onbezorgde dagen aan te bieden.

“Onze grote dank gaat uit naar allen die dit hebben mogelijk gemaakt”, aldus Bart, “Niet alleen de villa was een waar feest, maar ook de vele extra verrassingen: kado’s voor de kids, iedere ochtend een grote ontbijtmand en geheel verzorgd gourmetten. Dat maakte het weekend tot een onuitwisbare herinnering”.